Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Sluit melding" het kruisje hiernaast te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer
Assortiment
De Grote Hamersma is een koopgids samengesteld door wijnjournalist Harold Hamersma. Elk jaar geeft Hamersma proefnotities van ‘álle wijnen die er in Nederland toe doen’. Opvallend goede wijnen ontvangen een ster.
In de 2018 editie krijgen maar liefst 68 wijnen uit ons assortiment een rapportcijfer van 7,5 of hoger!
Bedeesde, oldskool Rioja. Geen krachtpatser, maar gedistingeerd volwassen rood fruit, met een wat roestig geheugen.
Donkere, harde chocolade. Gekoelde, dieppaarse bramen en cassis. Prikkelende witte peper. Behoort tot de top.
Fruitig, lekker buitenspelende zuren. Niet al te streng donker fruit. Cassis en frambozen.
Ligt zeer soepel in de hand. Rode rijpe kersen met citrustrekjes. Mooie fluwelen, Bordeaux-waardige, textuur.
Zondoorstoofd, bright and shining, zuidelijk Rhône-rood. Rijp, stralend en hartverwarmend. Kerngezond en fijner dan voorgaand oogstjaar.
Klassiek gestructureerde Ventoux. Resultaat: superfruitig met een lichte bite.
De nieuwste uitvoering heeft een prachtige diepte en intensiteit meegekregen. Prachtwijn.
Véél gestoofd fruit. Vijgenjam, kersencompote, zwartebessen-limonade, kaneelstokjes. Niet direct het toonbeeld van elegantie, wel van fruitigheid.
Bijna subtiel gemaakte Côtes du Rhône. Fris bosfruit, lichte specerijentoets en lekkere zuren vooral.
Goed, nu weer eens lichter van stijl, met wat meer nadruk op kersen en met wat prettige zuren.
Rumboon. Maar dan niet zo alcoholisch. Mon Chéri. Maar minder kunstmatig. Kersenlikeurzoet en opvallend ‘chocolaty’.
Serieus en toch onbezonnen. Heerlijk rijpe, maar zure kersen. Bramen ook. Gedroogde pruimen, krent, wat laurier.
Ranke en kruidige St Laurent, met een opvallend uitgesproken sinaasappelaroma. Witte peper en een lekker persje notenhout.
Een fluwelen touch, gekonfijt fruit, donkere vruchten, vijgen, dadel, fijne specerij en elegante zuren.
Een fluwelen touch, gekonfijt fruit, donkere vruchten, vijgen, dadel, fijne specerij en elegante zuren.
Flesinhoud: 5000 ml
Dik, zeer geconcentreerd zwart fruit met brandschone afdronk. Krijg je van druiven die groeien op een granieten bodem.
Verbroedering tussen jeugdtannines en zoete specerij. Veel donker fruit, cacao en koffiebitters.
Donkerte, robuust, koele kracht, braniebitters, zuren, coffeecorner, cacao-overslag en zwarte olijven.
Een vriendelijke rode blend, vol rijpe bessen en kruiden, die zijn Kaapse afkomst alleen verraadt door het kleine ruige randje van teer en leer.
Abrikoos, een sinaasappelschilletje. Plus de spicyness van roze peperkorreltjes, een lichte kruidigheid, de frisheid en het bittertje van grapefruit.
Een van de hoogst aangeschreven Provence-rosés. Buitengewoon subtiel. Wijn met beschaving. Frêle en toch stevig.
Net als de andere Rimauresq behorende tot de wereldtop der rosés. Kruidig, elegant en gevuld met relevante vruchten.
Volop genieten van extra kalkgekraak, spanlakenstrakte, Manzanilla-ziltigheid, Muscadet-zuren en Riesling-rokerigheid.
Pittige-frisse Grauburgunder. Knapperige appel, koel wit fruit, amandelbittertje, levendige zuren. Pik in, het is Winter.
Het zachte appelige van rijpe goudrenet. Peertje in een kruidentuin. Rokerigheid, aardsheid.
Het zachte appelige van rijpe goudrenet. Peertje in een kruidentuin. Rokerigheid, aardsheid.
Zacht geurend, mild mondgevoel, lichtgeel fruit. Beschaafd, sereen, rustig. Even op het gemak voor gaan zitten.
Het pronte abrikozige en meloenige van de viognier. Het ongedurige fris-wittige met citrusaspiratie van de sauvignon blanc.
Maakt zijn wit lekker sappig-appelig, niet te verwarren met appelsapperig. En trakteert op malse kiwi’s, wat witte besjes, kruisbes, citrus, grapefruit en gras.
Zuid-Frans met een geweldige diepgang, frisheid, fijnheid, virtuositeit en spanning. Ochtendbloesem, midi-abrikoos, nocturne de nuit, cru classé.
Opwindend en strak. Modern en klassiek. Fris genoeg om de dorst te lessen, maar intrigerend genoeg om niet gedachteloos achterover te slaan.
Het bloesemt wat, er is peer en het is fris met lichte amandeltopping.’ ‘Lekker, dat wel.’ ‘Malvasiejewel.’
Deze is richting het noorden vertrokken met in zijn knapzak gerijpt geel fruit, ananas, acacia en grapefruit.
Fris uit Fermo. Gele appel, grapefruity, snipper venkel en koket afdrinkend. Goedgemutste bianco van uitstekende prijs-kwaliteit.
Fijne vondst. Soave maar niet zo’n brave. Kan zich meten met de grote namen uit de streek, zoals Prà, Ca’ Rugate en Pieropan.
Party-bianco. Frisfestijn. Raak tropisch en wit fruit. En een nog rakere prijs.
Kraakzuivere Grüner. Transparant groen met een limoenzweem. Zingend en knerpend als eendaags ijs.
Een bitter-notige branco, met lichte kruiderij achter gedroogd geel fruit, wat venkel en anijs.
Goudgeel, kruidig en fris bloemig. De zoete uiteinden van jonge lofstronkjes. Lieve Portugees.
Vanille en room weer aanwezig. Rijp geel fruit, ananas en mango. Laurier fleurt de 2016 op.
Onstuimig ge-appel, druistige bitters, spektakelzuren en een tomeloze energie.
Uitstekende Albariño. Zeepaardje op het etiket. In zwemmend galop langs meloen, peer, perzik en citruspartijen richting een lopend buffet met zeebanket.
Fantastisch fijn gebruis van de Cederberg, Zuid-Afrika. Delicaat fris fruit, peer, perzik, vergezeld door brioche en wakkere zuren.
Ook dit jaar schijnt de Morgenzon weer vol op abrikoos, roombotercroissants, karamel, perzik, ananas, mango en limoen.
Bloemen in de Morgenzon. Een veld vol. Peren, appels, perziken.
Voordelen eigen account