Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op dranksoort
Zoek op druivenras
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
Zoek op flesinhoud
Zoek op prijs
Zoek op smaak

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|

Tenuta Olim Bauda Barbera d'Asti La Villa 2020

Rode wijn uit Italië, met een fruitige, licht kruidige geur met nuances van rijpe bramen en kersen. De smaak is sappig, vol en aromatisch. Lekker bij koude schotels, worsten en salades of licht gekruide grillgerechten.

15,5
Perswijn
2019
Perswijn: 15,5 punten

Bosfruit, wilde kruiden, tapenade, compact, fruitig, sap, goede zuren, smaakvol
Gambero Rosso
2018
90
James Suckling
2018
JamesSuckling.com: 90 punten

Bright dark berries and a juicy, succulent and youthful palate that delivers fresh, polished style. Drink now.

Conterno Fantino Barbera d'Alba Vignota 2020

Uitbundige Italiaanse wijn met een diepe, volrode kleur en een fruitig aroma van bessen en kersen. De frisse, krachtige smaak past goed bij koude vleesschotels, kruidige pasta of gegrild vlees.

91
Vinous
2020
Vinous: 91 punten

Crushed raspberry, rose petal and sweet spice are all laced together. This is the most elegant Barbera I have tasted from Conterno-Fantino.
93
Parker
2019
The Wine Advocate: 93 punten

The bouquet shows similar vitality with honest aromas that navigate the realms of wild cherry, Japanese plum and pressed rose.
WineLife
2018
WineLife:

Deze krachtige, in eikenhouten vaten gelagerde wijn drinkt door zijn geweldige balans, rinse rodekersenzuur en rijpe stijl verrassend makkelijker.
16,5
Perswijn
2018
Perswijn: 16,5 punten

Bosfruit, leer, kruidig, fris, zoethout, puur, vol, goede grip, erg goed

Livio Pavese Barbera del Monferrato 2020

Volrode Italiaanse wijn met de geur van cederhout, kruiden en rijp gekonfijt fruit. De smaak is soepel en vol. Heerlijk bij licht gekruide schotels uit de oven of van de grill.

Monchiero Carbone Barbera d'Alba Pelisa 2020

Op-en-top barbera met frisheid maar door de zand- en kalkhoudende bodem in Roero ook heel toegankelijk. Een klein deel eikengerijpt zodat het fruit van de barberadruif bewaard blijft.

15
Perswijn
2019
Perswijn: 15 punten

Jong, bosfruit, bosgrond, kruidig, mooi fris, fruitig, kruidig, stijlvol

Tenuta Olim Bauda Barbera d'Asti Le Rocchette 2018

Italiaanse rode wijn uit Piemonte, gemaakt van frisse barberadruiven. Met z'n volle, sappige smaak een uitstekende maaltijdwijn. Heerlijk bij kruidige pasta, vlees en wild.

91
Vinous
2018
Vinous: 91 punten

Crushed red berry fruit, blood orange, mint, spice and licorice lend quite a bit of nuance to a Barbera that marries fruit richness with energy and persistence. This is very nicely done.
16
Perswijn
2017
Perswijn: 16 punten

Zoet donker fruit, laurierdrop, peper, koffie, intens, sterk zoetzuur, rijpe tannine, lang
92
James Suckling
2016
JamesSuckling.com: 92 punten

Blackberry and licorice aromas lead to a fresh, juicy palate that has a neatly arranged red-cherry core. A little tar and earth character and a smooth resolve. Drink or hold.
WineLife
2016
WineLife: 5 sterren

Drie letters: WOW! Serieus, complex, maar toch ook speels. Alles erop en eraan. Zuiver fruit zoals rozenbottel verstrengeld met meer aardsachtige geuren en smaken. In een chique, hoge fles. Echt een weggever. Of voor jezelf bij een dinertje of ’s avonds later op de bank.

Monchiero Carbone Barbera d'Alba MonBirone 2015

Dieprood van kleur en krachtig van geur, met nuances van rijp rood fruit, kruiden en eikenhout. De volle smaak past goed bij krachtige vleesgerechten, zoals stoofschotels met stevige sauzen.

92
Parker
2018
The Wine Advocate: 92 punten

The floral intensity of this red wine is incredible. It boasts a bouquet that recalls wild rose, lavender and pressed violets.
92
Parker
2016
The Wine Advocate: 92 punten

The wine delivers all the basic traits that we associate with this Italian grape variety, and the purity of those aromas is particularly sharp and focused in this beautiful vintage.
Gambero Rosso
2016
16
Perswijn
2013
Perswijn: 16 punten

Zoete kersen en rijpe pruimen, intens en sappig, weelderig en smaakvol, mooie tannine

Tenuta Olim Bauda Nizza Riserva 2017

Fraaie, geconcentreerde rode wijn met een kruidig aroma van eikenhout, rijp kersenfruit en ceder. Heerlijke wijn bij stevige gerechten van wild of bij grillschotels.

9
Hamersma
2017
De Grote Hamersma: 9

Mooi, rond kersenfruit, een spatje likeur, de o zo karakteristieke noordzuren, een flirtzoetje, wat kruidigheid en aangename bitters. Nice. Nizza.
16,5
Perswijn
2017
Perswijn: 16,5 punten

Vanille en kersenfruit, verleiding, intens, goede zuren, fijn, lengte.
93
Vinous
2017
Vinous: 93 punten

Bold and generous in the glass, with tons of aromatic savoriness and energy, the 2017 captures so much of what makes Barbera from Nizza so appealing. There is a lot of wine here.
17,5
Vinum
2017
Vinum: 17,5 punten

Würzige Nase mit Noten von Heidelbeeren, Lackritze und dunklem Pfeffer; am Gaumen saftig, gut eingebundene Säure, endet lang auf Noten von Kirschen und Leder.

Conterno Fantino Langhe Rosso Monprà 2015

Volrode Italiaanse wijn met de geur van kruiden, drop en rood fruit en een krachtige smaak. Erg lekker bij volle, pittige (stoof)schotels of kruidige vleesgerechten.

93
Parker
2018
The Wine Advocate: 93 punten

The Conterno Fantino 2018 Langhe Rosso Monprà opens to rich and dark concentration with bold cherry and blackberry aromas that cede to spice, toasted hazelnut, tobacco and baking chocolate.
93
Parker
2015
The Wine Advocate: 93 punten

The 2015 Langhe Rosso Monprà is a blend of Nebbiolo and Barbera in equal parts (with fruit from the Ginestra and Bussia crus). This wine was first produced in 1985, although the historic Barbera vines were planted far before that in 1971. The blend is made in stainless steel following fermentation and then aged in 100% new oak for 18 months. Some 13,000 bottles were made. This is a dark and exuberant red wine with bursting aromas of dark fruit, spice, leather, tar and tobacco...
16,5
Perswijn
2015
Perswijn: 16,5 punten

Verleiding, vanille, kersen, toast, zwoel, prachtig rijp en mooie tannine
91
Vinous
2015
Vinous: 91 punten

Conterno-Fantino's Nebbiolo/Barbera-based Monprà is terrific in 2015. Plush, deep and inviting, with tons of Barbera fruit front and center, the 2015 packs a real punch. Raspberry jam, spice, new French oak and floral notes are pushed forward in a racy, voluptuous Piedmontese red that will drink well right out of the gate. This is one of the better recent vintages of Monprà that I can remember tasting. Don't miss it.
Even geduld a.u.b.