Italiaanse blauwe druif met een wat verwarrende naam. Hij is vernoemd naar het Toscaanse stadje Montepulciano, maar is daar nergens te vinden. Hij staat wel op grote schaal aangeplant in diverse Midden-Italiaanse gebieden en in ongeveer 50 DOC(G)’s, zoals de Abruzzen. De wijnen ervan heeft een diepe kleur en een zachte smaak, met lichte tannine: heerlijk om jong te drinken. Buiten Abruzzo wordt montepulciano vaak geblend met sangiovese.
Sappige rode wijn met de geur van rood fruit en pittige kruiden. De smaak is soepel, aromatisch, fris en toegankelijk. Een heerlijke wijn voor alledag, eventueel met licht gekruide hapjes, maar ook buiten de maaltijd om.
Volrode wijn uit Italië, met een krachtig en kruidig aroma. De smaak is zacht en fris en past heel goed bij gekruide pastagerechten of gegrild vlees van de barbecue.
Italiaanse rode wijn van cabernet sauvignon-, sangiovese- en montepulcianodruiven. De eikenrijping zorgt voor een complexe smaak. Heerlijk bij stevige gerechten zoals stoofschotels.
Kracht en souplesse in één fles
"Als je houdt van stevig rood met diepgang, dan móet je deze Anghelos eens proberen..." Lees meer
Krachtige Italiaanse rode wijn met de geur van kruiden, licht eikenhout en veel rijp rood fruit. De smaak is zacht en vol. Heerlijk bij geurige vlees- en pastaschotels of bij milde kazen.
Flesinhoud: 1500 ml
Mooi fruitige, licht kruidige rode wijn met een verfijnde geur van kers, pruim, zwarte bes, zoethout en jeneverbes. De smaak is vol en soepel met puur fruit, verfrissende zuren en fijne tannine.
Italiaanse rode wijn met een intens aroma van gekonfijt zwart fruit, pruimen en eiken. De smaak is dik en vol, deze wijn is dan ook al bijna een gerecht op zich.
Krachtige rode wijn met een verleidelijke geur van zwarte bes, pruim, laurier en eiken. Intens en zwoel van smaak met zondoorstoofd fruit, evenwichtige zuren en stevige tannine. De finale is gelaagd met ceder en zwarte olijf. Fraai bij ossobuco, tagliatelle met aubergine en mozzarella of pittige stoofschotel van kip.
Italiaans rood waar ik blij van word
"Als ik thuis kook — denk aan een stoofpotje of een rijke pasta met paddenstoelen — dan trek ik graag deze Rosso Piceno open..." Lees meer
Italiaanse rode wijn met de geur van eiken, karamel en rood fruit. De krachtige smaak doet het goed bij kruidige gerechten met lams- of rundvlees. Ook lekker bij wild.
Krachtige Italiaanse rode wijn met de geur van kruiden, licht eikenhout en veel rijp rood fruit. De smaak is zacht en vol. Heerlijk bij geurige vlees- en pastaschotels of bij milde kazen.
Krachtige rode wijn uit de Abruzzen volgens de appassimento-methode. Heldere, robijnrode kleur. In de geur tonen van rijpe pruimen en kersen en een hint van specerijen. In de smaak geconcentreerd, vol en zacht, met zwoel fruit en een aanhoudende afdronk.
Italiaanse rode wijn met de geur van gerijpt fruit, lichte kruiden en mild eikenhout. De smaak is vol en zacht. Heerlijk bij niet al te kruidige pasta of gerechten van de grill.
Bijzondere Italiaanse rode wijn van voornamelijk montepulcianodruiven. Kruidig en pittig van geur en vol en krachtig van smaak. Perfect te combineren met kruidige pasta of gegrild vlees.
Italiaanse rosé van montepulcianodruiven, met de geur van vers rood fruit. Vanwege de sappige smaak en volle structuur past deze wijn heel goed bij frisse voorgerechten en pasta met vis.
Montepulciano is een van de meest aangeplante blauwe druiven van Italië en vormt de basis van robuuste, toegankelijke en fruitige rode wijnen. De druif komt vooral voor in Midden- en Zuid-Italië, en is niet te verwarren met de stad Montepulciano in Toscane – daar wordt namelijk wijn gemaakt van Sangiovese. Montepulciano als druif blinkt uit in rijp fruit, zachte tannines en een volle smaak.
Bij Wijnhandel Schoemaker vind je Montepulciano-wijnen die perfect passen bij de Italiaanse keuken – rijk, doordrinkbaar en vol karakter.
Montepulciano-wijnen staan bekend om hun volle smaak, diepe kleur en soepele structuur. Typische aroma’s en smaken zijn:
Zwart fruit: bramen, pruimen, zwarte kersen
Specerijen: zoethout, zwarte peper, drop
Kruidige accenten van tijm of oregano
Aardse tonen bij rijpere wijnen: leer, cacao, tabak
Bij houtrijping: vanille, toast of een vleugje rook
Montepulciano is doorgaans zacht van tannine, met een medium tot volle body en een soepele, fruitige afdronk.
De druif Montepulciano wordt vooral verbouwd in de regio’s Abruzzo, Marche en Molise, met als bekendste herkomst:
Montepulciano d’Abruzzo DOC: vol, rond, fruitig – vaak uitstekende prijs-kwaliteit
Rosso Conero DOC (Marche): meer structuur, frisheid en complexiteit
Molise & Puglia: warmere stijlen, voller en rijper
In tegenstelling tot sommige andere Italiaanse druiven kan Montepulciano ook in grotere hoeveelheden hoge kwaliteit leveren, vooral van oude stokken of in handen van goede wijnmakers.
Door zijn zachte tannines en volle smaak is Montepulciano bijzonder veelzijdig aan tafel. Combineer hem met:
Pasta’s met tomatensaus of ragù
Pizza met salami, paddestoelen of aubergine
Gegrild of gestoofd rund- of varkensvlees
Geroosterde groenten, linzen of bonenschotels
Halfharde kazen zoals provolone of taleggio
Ook bij antipasti of een uitgebreide borrelplank komt hij goed tot zijn recht.
Ben je op zoek naar een toegankelijke, Italiaanse rode wijn met rijp fruit, kruidigheid en een zachte afdronk? Dan is Montepulciano een uitstekende keuze. Bij Wijnhandel Schoemaker vind je Montepulciano-wijnen in verschillende stijlen: van makkelijk en fruitig tot rijper en complexer – altijd met aandacht geselecteerd.
Online te bestellen, snel geleverd en met de service die je van ons gewend bent.
Voordelen eigen account
Voordelen horeca account