(eventueel te vervangen door filet van stevige witvis als zeewolf, in stukken van 3 bij 4 cm)
500 g uien, in ringen gesneden
2 eetl olijfolie
100 ml witte wijnazijn
200 ml witte wijn
100 g rozijnen
100 g licht geroosterde pijnboompitten
2 laurierblaadjes
olie om de vis in te bakken
Bereiding:
1 Fruit de uien circa 15 minuten op middelhoog vuur in twee eetlepels olijfolie tot ze zacht zijn maar niet bruin.
Voeg de azijn, witte wijn, rozijnen, pijnboompitten en laurierblaadjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat dit 15 minuten zacht koken.
Bestrooi de sardines met zout. Verhit een halve centimeter olie in een pan en bak de visjes snel aan beide kanten bruin.
Laat de vis uitlekken op keukenpapier en schik ze daarna in een schaal.
Schep de warme saus over de sardines. Laat afkoelen en zet de schaal dan afgedekt weg in de koelkast en laat 8 tot 12 uur marineren. Dien op als koud voorgerecht of tapa, maar serveer het niet te koud.