Corvina veronese is een Italiaanse blauwe druif die kortweg corvina wordt genoemd. Hij staat aangeplant in de nabije omgeving van Verona, in gebieden als Valpolicella en Bardolino. Daar wordt hij als belangrijkste ras gemengd met rondinella en, in mindere mate, molinara. Corvina heeft een kenmerkende smaak van zure kersen; de wijn heeft levendige zuren en is meestal betrekkelijk licht qua structuur. Door zijn dikke schil is corvina een heel geschikte druif om te laten drogen voor de productie van Amarone.
Helderrode wijn met een stuivend aroma van caramel, hout en pittig fris rood fruit. De smaak is fris, vol en met een aangename frisheid in de aromatisch aanhoudende afdronk. Goed te combineren met koude voorgerechten, maar ook prima bij licht gegrilde vlees- en groentegerechten.
Smaakvolle rode wijn uit de Veneto. Fruitig-kruidig van geur met nuances van kersen, geconfijte tonen en licht eiken. De smaak zet sappig en fris in en ontwikkelt een milde tannine in de afdronk.
Italiaanse dieprode wijn met de geur van kruiden, ceder en veel rood fruit. De smaak is pittig en krachtig. Lekker bij kruidige stoofschotels, ossobucco of hazenpeper.
Flesinhoud: 1500 ml
Indrukwekkende donkerrode wijn uit Italië. Met z'n krachtige en complexe aroma en volle, intense smaak is deze Paxxo heerlijk bij oude kaas of krachtige (wild)sauzen.
Volrode wijn met een krachtig aroma van gekonfijt fruit, kruiden en koffietonen. De smaak is zwoel, de afdronk kruidig en pittig. Heerlijk bij vlees met kruidige saus of na de maaltijd met fijne kaas.
Frisse en sappige Italiaanse rode wijn, met veel rood fruit in de geur en een soepele, toegankelijke smaak. Iets gekoeld erg lekker bij bijvoorbeeld charcuterie, pasta of lichte grillgerechten.
Italiaanse dieprode wijn. Fris, toegankelijk, kleurrijk, evenwichtig en vol van smaak. Heerlijk bij frisse, uitgesproken gerechten als koude vleesschotels of pasta met vleesragout.
Dieprode Italiaanse wijn met een kruidig, verfijnd aroma, evenwicht, kracht en souplesse. Prima bij karaktervolle gerechten als wild en rundvlees met smaakvolle sauzen.
Italiaanse rode wijn met een aroma van rood fruit en licht karamel. De smaak is sappig en fris. Eventueel lichtjes gekoeld heerlijk bij koude schotels of licht gegrilde vlees- en groentegerechten.
Volrode wijn uit Italië, met een fris, pittig aroma van rood fruit en leer. De smaak is sappig. Iets gekoeld erg lekker bij koude vleesschotels of rijke pastagerechten.
Dieprode Italiaanse dessertwijn. Intens fruitig van geur en vol, mild zoet en krachtig van smaak. Uitstekend bij taart, chocoladekoekjes en de typische Pandorocake uit Verona.
Flesinhoud: 500 ml
Intense en complexe Italiaanse rode wijn. De geur neigt naar krenten en pruimen, de smaak is geconcentreerd en zacht. Echt een wijn om buiten de maaltijd van te genieten, of met een gerijpte kaas.
Intense en complexe Italiaanse rode wijn. De geur neigt naar krenten en pruimen, de smaak is geconcentreerd en zacht. Echt een wijn om buiten de maaltijd van te genieten, of met een gerijpte kaas.
Flesinhoud: 1500 ml
Italiaanse dieprode wijn met een kruidig aroma, evenwicht, kracht en souplesse. Prima bij karaktervolle gerechten als kruidige stoofschotels, ossobuco of hazenpeper.
Italiaanse helderrode wijn met het aroma van jam-achtig fruit en nuances van leer en kruiden. De smaak is vol, fris, elegant en kruidig. Lekker bij koude vleesschotels en rijke pastagerechten.
Corvina is de belangrijkste druif in het noordoosten van Italië en vormt de ruggengraat van beroemde wijnen als Valpolicella, Ripasso en Amarone della Valpolicella. Deze blauwe druif levert elegante, sappige wijnen met kersachtig fruit, een frisse structuur en een kenmerkend bittertje in de afdronk. Corvina kan lichtvoetig en doordrinkbaar zijn, maar ook diep, krachtig en complex – afhankelijk van de vinificatiemethode.
Bij Wijnhandel Schoemaker vind je Corvina in alle gedaanten: fris, krachtig, droog of rijk en zwoel.
Corvina heeft een herkenbare geur en smaak. Je proeft vaak:
Rode kers, zure kers, framboos
Bittere amandel (typisch voor Valpolicella)
Kruidigheid zoals witte peper of kaneel
Aardse tonen, vooral bij rijping
Bij Amarone en Ripasso: rozijnen, pruimen, cacao en specerijen
De zuurgraad is levendig, de tannines zijn overwegend zacht. In Amarone worden de druiven gedroogd vóór de vergisting, wat zorgt voor een geconcentreerde, zwoele stijl met veel diepgang.
Corvina is een inheemse druif uit de regio Veneto, in het noordoosten van Italië. Je vindt haar met name in:
Valpolicella DOC: lichte tot medium-bodied rode wijn, vaak fris en sappig
Ripasso della Valpolicella DOC: voller en rijker, doordat de wijn opnieuw vergist wordt op de schillen van Amarone
Amarone della Valpolicella DOCG: krachtig, intens, complex – gemaakt van ingedroogde druiven
Recioto della Valpolicella DOCG: zoete variant, ook van ingedroogde druiven
Corvina wordt meestal geblend met Rondinella en Molinara, maar is steeds vaker dominant of zelfs 100% gebruikt in moderne stijlen.
De veelzijdigheid van Corvina maakt haar geschikt voor uiteenlopende gerechten, afhankelijk van de stijl van de wijn:
Valpolicella: bij lichte pasta’s, gegrilde kip of charcuterie
Ripasso: bij risotto met paddenstoelen, stoofvlees of harde kazen
Amarone: bij wild, gerijpte kazen, stoofpotten of als avondwijn zonder eten
Recioto: bij desserts met chocolade of blauwschimmelkaas
Ook perfect voor feestelijke diners of lange, koude avonden.
Op zoek naar een Italiaanse rode wijn met elegantie, complexiteit en traditie? Corvina is de sleutel tot een scala aan stijlen – van licht en fruitig tot zwoel en geconcentreerd. Bij Wijnhandel Schoemaker vind je Corvina in haar mooiste vormen, zorgvuldig geselecteerd op herkomst, kwaliteit en stijl.
Bestel eenvoudig online – veilig verpakt en snel bezorgd.
Voordelen eigen account
Voordelen horeca account